Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Credits:
Concept en spel: Paméla Menzo en Anne van Dorp
Pianist: Jan van Grootheest
Regie: Maarten Lok
Decor: Rogier Willems en Oscar Meulenkamp
Lichtontwerp: Henk  Langeveld
Kostuums: Nola van Timmeren

Florence Foster Jenkins kwam uit op het Amsterdams Fringe Festival 2012 en is een coproductie met het Ostadetheater Amsterdam. De voorstelling won de Diorpathe Fringe Award voor beste voorstelling van het Festival.

Florence Foster Jenkins is een beeldende tragikomische voorstelling met als uitgangspunt de slechtste operazangeres aller tijden, Florence Foster Jenkins. Florence Foster Jenkins (1868-1944) was een steenrijke Amerikaanse dame die velen nog altijd niet vergeten zijn. Ze wist een zangcarrière op te bouwen ondanks haar gebrek aan talent.

Zie hier de TRAILER

Toonvast zingen lukte haar niet. Ze had geen gevoel voor ritme en een stem met maar weinig bereik. In uitbundige kostuums trad ze op voor publiek dat heimelijk kwam genieten van haar publieke afgang. Ze nam platen op en vergeleek zichzelf zonder blozen met de grootste sopranen uit haar tijd. Of ze wist dat ze eigenlijk een beroerde zangeres was, daar kan men tot de dag van vandaag het niet over eens worden. Florence Foster Jenkins is een voorstelling over een vrouw die met vallen en opstaan haar eigen droom verdedigd.

In de voorstelling wordt hardop gefantaseerd, prachtig piano gespeeld, wordt aandacht afgedwongen en loei vals gezongen door onze eigen Florence.